martes, 8 de septiembre de 2009

CASTELLS CULPA EL GOVERN DE NO AGAFAR LA CRISI PER LES BANYES

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, va afirmar ahir que el Govern central no està agafant el "toro" de la crisi "per les banyes" i que no fa el necessari per treure a la superfície l'economia. Castells va ressaltar que Espanya té problemes específics diferents dels d'altres estats, perquè té "un atur molt superior al de qualsevol altre país" i un "endeutament exterior molt important, (...) de manera que o fem els nostres deures concrets a Espanya o els altres sortiran de la crisi i nosaltres no ".

El conseller voldria una veu més forta del PSC a Madrid

"No s'acaba d'agafar el toro per les banyes, sobretot a nivell de l'Estat", va insistir Castells en una entrevista a Catalunya Informació. "Nosaltres fem

el que podem però moltes coses no depenen de nosaltres ". Va ser llavors quan el conseller va defensar que el Govern hauria d'aplicar una política d'ajust i reformes basada en un consens polític i social a més de descartar la pujada d'impostos." És un debat mal plantejat i fora de temps ", va abundar Castells per recordar que els ministres de l'Eurogrup i els dirigents del G-20 són partidaris de no suprimir mesures d'estímul fiscal" que no són precisament pujar impostos sinó baixar-los o augmentar la despesa ".

No va ser aquest el seu únic lament. Castells va admetre que "moltes vegades" ha trobat a faltar una "veu" més fort del Partit dels Socialistes (PSC) a Madrid. "Quan Catalunya negocia amb l'Estat i el PSC dirigeix la Generalitat, la veu del nostre partit a Madrid s'ha de fer sentir amb una gran força. És fonamental", va apuntar. Castells va aclarir, però, que el president Montilla s'expressa com devia, però "la vinculació amb el PSOE introdueix uns condicionants molt importants en aquesta autonomia d'expressió". Per Castells, el PSC hauria de treure lliçons del finançament: "Sortim amb èxit, però ha estat dura i hi ha coses de les que hem de prendre nota com la relació entre el PSC i el PSOE". Davant d'aquest panorama, va avisar que un error advers del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut generarà una situació de "enorme gravetat política".

No hay comentarios:

.